Sambal Tempoyak

Category: Side Dishes & Condiments
Servings: untuk 12 porsi


Description:
Sambal duren yang tidak menggunakan cabai sama sekali, khas dari Bengkulu.

Ingredients:
Bahan:

  • 200 gram daging duren
  • 5 butir bawang merah
  • 2 cm kunyit
  • 2 cm lengkuas
  • 1 tangkai serai, dimemarkan
  • 250 gram udang, kerat punggungnya
  • 500 ml santan
  • 1/2 sendok teh garam
  • 1/4 sendok teh gula

Directions:
Cara membuat:

  1. Daging duren, diamkan dalam stoples selama 4 hari.
  2. Haluskan bawang merah, kunyit, dan lengkuas.
  3. Lalu aduk dengan bahan lainnya.
  4. Didihkan sampai matang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s